Cane Corso Kennel L'Argilla Frisone
 Cane Corso Kennel L'Argilla Frisone

De dekking van Tjarda x Duuc, en wat er aan vooraf ging...

Op zondag 23 juni verrast Tjarda ons door ruim een maand eerder dan verwacht loops te worden!

Oei...dit brengt wel even onze planning in de war, want we gaan eind juli op vakantie en dan gaat Tjarda 2,5 weken in pension samen met Sterre. En alhoewel de honden daar al een paar keer eerder zijn geweest, levert zo'n logeerpartij natuurlijk wel stress op.

En stress kan eventueel betekenen dat de teef niet drachtig wordt of de dracht afbreekt.

We beginnen afwegingen te maken, nóg een loopsheid overslaan of er toch voor gaan?

Overleg met Harry en Dianne, de eigenaren van Duuc, zorgt ervoor dat we de keuze maken om toch voor de dekking te gaan!

We maken een planning en besluiten dat we op de 13e dag van de loopsheid naar Harry en Dianne gaan, om te kijken of een dekking gaat lukken.

6 juli is het dan zover! 

We rijden met het hele gezin naar Lith, het is prachtig weer, de zon doet zijn werk naar behoren en het is echt warm! Ruim over de 30 graden!          

Tjarda en Duuc vinden elkaar errug leuk! Ze spelen af en toe wat, oefenen wat maar gaan daarna weer hijgend liggen. Voor de dekking is het niet gunstig dat het zo heet is...

We besluiten dat Tjarda blijft logeren bij Harry en Dianne, en dat Nina met ons mee naar huis gaat zodat "the Lovers" ongestoord hun gang kunnen gaan!

De komende dagen zullen spannend worden!

Nina is qua uiterlijk en gedrag nagenoeg een kopie van Tjarda, en hoewel we Tjarda vreselijk missen, is het heerlijk om Nina erbij te hebben!

Dianne en Harry zijn intussen bang dat we hun "hondendochter" straks niet meer terugbrengen!

Zondag 7 juli hebben we nagenoeg de hele dag contact met Harry en Dianne en  's avonds belt Dianne op met goed nieuws: Tjarda en Duuc hebben gekoppeld!

Ook maandag 8 juli en dinsdag 9 juli koppelen Tjarda en Duuc. Elke avond nadat ze wat afgekoeld zijn in een visvijver bij Harry en Dianne in de wijk is het raak.

Elke keer stuurt Dianne foto's en filmpjes! En wij kunnen ons geluk niet op, de dekking is geslaagd!

Woensdag 10 juli laat Tjarda weten dat het nu genoeg is geweest, en omdat wij niet kunnen wachten, halen we haar 's avonds nog op en brengen we Nina braaf weer terug naar haar baasjes!

We zullen Nina toch wel gaan missen!  Nina werd afgelopen dagen zonder slag of stoot opgenomen in onze roedel en gedroeg zich alsof ze altijd al bij ons had gewoond! Wat een heerlijk meisje!

 

                                                              

Spelen met Jelle

                                                            

Heerlijk slapen op ons bed

                                                                                   

Netjes aan tafel zitten!

Maar voor ons wordt het nu nog spannender, we zullen moeten afwachten of onze eigen lieve meisje drachtig zal zijn of niet....

We gaan verder met het verhaal in "Dracht Tjarda"

Top | largillafrisone@hotmail.nl